Castellano

Que podem construir

Construcció de caiacs tradicionals Caiac tradicional acabat Construcció de caiacs amb tècniques modernes Caiac modern acabat Diferents models

Som especialistes en la construcció de caiacs a la carta , QAJAQS, Baidarques, Canoes, caiacs infantils, Currachs, embarcacions de vela o a rem lleugeres, pales.

Ens adeqüem a les necessitats de cadascú i oferim un servei personalitzat.

Es poden construir caiacs per mar obert o per aigües tranquil·les, per practicar maniobres i eskimos, per fer travessa o per sortides curtes d’un matí , per jugar a les ones...

També fem versions infantils, perquè des de molt petits es puguin iniciar amb el caiac. Els hi afegim un patins per estabilitzar-los. Per sortir amb tota la familia.

Tècniques tradicionals

Skin On Frame

Probablement una de les tècniques de construcció d’ embarcacions més antiga que actualment encara segueix en ús.

El caiac original i pur amb què els poblats Àrtics es propulsaven i caçaven mamífers marins. Caiacs ultralleugers, flexibles, minimalistes (poca resistència al vent i al mar), molt tècnics i forts.

Estan compostos d’ un esquelet (Frame) de fusta amb unions i lligades. No hi ha cola ni claus ja que es busca un moviment a l’estructura.

Les pells que originàriament s’utilitzaven per folrar-los es substitueixen per teixits moderns, com per exemple el Nylon balístic i els Polyesters.

L’acabat amb tints especials, és similar a la pell natural engreixada, sovint translúcid i deixa veure l‘estructura. La flexibilitat que tenen fa que dissipin les tensions generades al navegar i son caiacs molt mariners.

Construcció antropomètrica o de rèpliques antigues. Al campionat de Groenlàndia s’ utilitzen aquest tipus de caiacs. Son caiacs que no passen desapercebuts per la seva naturalitat.

De 80 a 140 hores.

Tècniques modernes:
Caiacs de fibra

Consisteix en fer un sandvitx amb epoxy i reforços de fibra amb nucli de contraplacat o bé llistons de cedre. El resultat es una embarcació robusta i molt lleugera comparable o superior a la construcció Kevlar-Carboni amb l’encant de l’acabat artesà i de la fusta envernissada.

Stich & Glue (nucli de contraplacat)

Construcció amb sandvitx d’epoxi-reforços de fibra i nucli de contraplacat. Caiacs amb cantells vius construïts a partir de panells de contraplacat .

Son caiacs molt forts i lleugers ideals per anar de travessa amb seguretat. Generalment tenen molta capacitat de càrrega. Els acabats poden ser envernissats o bé amb colors.

Son mes ràpids de construir i per tant més accessibles que els de llistons. Existeix l’opció hibrida de casc amb nuclí de contraplacat i coberta de llistons.

De 120 a 180 hores.

Strip plank (nucli de llistons)

Aquesta és la tècnica més complexa i refinada de totes.

Construcció amb composites i nucli de cedre del Pacific Nord ( Thuja Plicata). El cedre té unes propietats ideals per aquesta construcció: conté unes resines que fan que cap organisme hi pugui buscar refugi, és resistent a l‘humitat , molt lleuger i elegant.

Els patrons i les fustes poden ser variades, de diferents espècies i tonalitats.

A l’hora de construir es selecciona cada llistó, es miren les tonalitats i s’ ajusten amb un ribot individualment perquè encaixin a la perfecció entre ells. Es fan amb una tècnica sense grapes, no hi ha marques; és molt més elaborat.

A partir de 350 hores.

symposyum internacional de caiacs